ОДГОВОРНИ ГРАЂАНИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У ЈАВНИМ НАБАВКАМА
 

Топлички центар за демократију и људска права је реализовао пројекат "Одговорни грађани у борби против корупције у јавним набавкама". Пројекат је финансијски подржан од стране Организације за европску безбедност и сарадњу (OSCE). Општи циљ пројекта је развој одрживих и ефикасних методологија и модела за борбу против корупције у јавним финансијама. Главне активности на пројекту  биле су организација семинара за припаднике невладиних организација и професионалних удружења грађана и  писање Водича кроз ефикасан мониторинг јавних набавки.
 

СЕМИНАР "ОДГОВОРНИ ГРАЂАНИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У ЈАВНИМ НАБАВКАМА"

У оквиру пројекта, у периоду од 26 - 29. јула 2012. године на Мећавнику,  одржан је семинар  за припаднике невладиних организација и професионалних удружења ангажованих на сузбијању корупције. На семинару су између осталих биле обрађене следеће теме:

- Систем јавних набавки у Републици Србији;
- Корупција у јавним набавкама;

- Грађанско друштво у борби против корупције;

- Методологија грађанског мониторинга јавних набавки;

- Подизање нивоа видљивости антикорупцијских иницијатива грађанског друштва у  јавности.

 

Предавачи на семинару су били: Далиборка Срећков, Управа за јавне набавке, Предраг Јовановић, директор Управе за јавне набавке,  Миодраг Милосављевић, Фондација за отворено друштво и Немања Ненадић, Транспарентност Србија.
 

 ВОДИЧ КРОЗ ЕФИКАСАН МОНИТОРИНГ ЈАВНИХ НАБАВКИ

Топлички центар за демократију и људска права  је у петак, 28. септембра 2012. године, у просторијама Београдске отворене школе представио електронску верзију публикације "Водич кроз ефикасан мониторинг јавних набавки". Публикација је конципирана као практичан водич кроз јавне набавке и превасходно је намењена припадницима организација грађанског друштва, професионалних удружења и медија. Публикацију можете преузети овде.

 


Топлички центар за демократију и људска права; Кнез Михаилова 36/2, 18400 Прокупље, тел: 027 324 493; office@topcentar.org.rs